друкувати


Україні не потрібне Міністерство аграрної політики, – думка

5 березня 2019, 14:00

В Україні не обов'язкова така структура, як Міністерство аграрної політики. Його функції спокійно можна передати іншим відомствам. Про це у інтерв'ю для AgroPolit.com заявив український політик і підприємець литовського походження Айварас Абромавічус.

Нагадаємо, аграрії поставили двійку Мінагро за роботу у 2018 році.

«Свого часу я намагався ініціювати навіть скорочення МЕРТу, сказавши, що готовий бути останнім міністром цього відомства. Я вважаю, що не тільки Мінагрополітики, а й МЕРТ – не дуже потрібні країні. Є функції, які спокійно можна передати іншим відомствам, і це піде лише на користь Україні. Наприклад, торгівельні питання – Міністерству іноземних справ України, інші – Мінфіну», — зауважив Абромавічус.

Він нагадав, що просуванням квот та української продукції на зовнішніх ринках чи відкриттям нових ринків займається Міністерство торгівлі, посольства, торгові місії тощо. Також сьогодні створено окремі інститути із сертифікації продукції – вони цілком можуть працювати окремо від міністерств.

Погляньте! Мінагро вже історично скотилося до того, що навіть їхні працівники найнменше заробляють, у порівнянні з працівниками інших відомств, а звідси й найнижча кваліфікація кадрів. І я не впевнений, що керівництво Мінагро зможе щось змінити у кращий бік", — додав Абромавічус.