друкувати


В Україні будуть штрафувати інспекторів, які порушуватимуть правила перевірок

5 березня 2019, 12:00

Інспекторів, які порушуватимуть правила перевірки, також штрафуватимуть. Про це йдеться в екслюзивному матеріалі AgroPolit.com.

Нагадаємо, у 2019 році на агробізнес чекає понад 110 тис. запланованих перевірок.

«Інспектор, який не вносить дані компанії в базу, умовно кажучи, приходить з перевіркою за власною ініціативою, на підприємство, на яке йому хочеться, а не за планом. За це законодавством передбачено адміністративну відповідальність. Санкції можуть бути різними, починаючи від догани й закінчуючи звільненням, штрафами тощо», – зазначив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Нардеп Леонід Козаченко переконаний, що від некомпетентних перевіряючих страждатимуть як агрохолдинги, так і дрібні фермери.

Від перевірок страждають і агрохолдинги, і дрібні фермери. Не хочу називати компанію, але вже були прикрі випадки. Наприклад, коли суд ухвалює рішення проти агрохолдингу, в якого річний товарообіг перевищує десяток мільярдів гривень. Підприємство нібито підозрюють у несплаті 3 млрд грн податків. У компанію приходять перевіряльники, кладуть на підлогу працівників, вилучають обладнання, день їх мордують, потім нічого не знаходять. Кажуть, що ми помилилися і йдуть, навіть не вибачаються. А цей агрохолдинг, оскільки публічність вже знає про обшуки, страждає від обвалу капіталізації та вартості компанії. Збитки становлять десятки мільйонів доларів», – зазначає Козаченко.

Він переконаний, що якби перевіряльників штрафували за їхню некомпетентність на великі кошти, вони більше такого не робили б.