друкувати


Роздрібний ринок добрив і ЗЗР в Україні на 90% складається з підробок

5 березня 2019, 10:10

На внутрішньому ринку України 25-30% засобів захисту рослин (ЗЗР) – це фальсифікат, а там, де є сегмент дрібної розфасовки – 90%. Таку інформацію озвучив народний депутат, заступник голови Аграрного комітету Григорій Заболотний, йдеться у екслюзивному матеріалі AgroPolit.com.

Нагадаємо, фермери Півдня залишилися без добрив до посівної.

Заболотний заявив, що після зустрічей із фермерами, представниками малих та середніх аграрних підприємств, перед державними органами постала ціла група проблем, для вирішення яких і було ініційовано круглий стіл із залученням представників Мінагро, Мінприроди, ДФС, Держпродспоживслужби та представників бізнесу і профільних асоціацій.

Найперше, що я почув від фермерів – непомірно та необґрунтовано ростуть ціни на ЗЗР. Це зростання цін настільки стрімке, що у фермерів не вистачає врожаю оплатити вартість засобів захисту. Друге – зросла кількість випадків фальсифікації, тож фермери скаржаться, що немає кому пред’явити претензії. Розгляд справ у суді затягується на роки, та й малому фермеру ефективно судитися з великими корпораціями – це справа майже непосильна», – зауважив Заболотний.

За його словами, підприємцям конче потрібні високоякісні ЗЗР, але за помірними й обґрунтованими цінами, а також консультаційний супровід і змога оплати послуг і витрат на ЗЗР після збору врожаю.

Більше про ситуацію, яка склалася на ринку добрив, читайте за посиланням.