друкувати


Хмельницькі аграрії підписали меморандум про співпрацю з кооператорами Італії - документ

29 січня 2016, 15:40

Кооператори України та Італії підписали Протокол співпраці. Як повідомляє кореспондент AgroPolit.com, подія відбулася у рамках Міжнародної конференції «Кооперативний рух: можливості та перспективи для Хмельниччини». З італійської сторони документ підписав директор Ради кооперації у регіоні Венетто Девід Маркіорі, а з української – підписали директор Першого національного аграрного кооперативу (ПНАК) Анатолій Онищук та президент Українського Кооперативного Альянсу Зиновій Свереда.

«Ми підписали Протокол для обміну знаннями, методикою та досвідом. Соціальна відповідальність та солідарність завжди починаються з діалогу та обміну думками. Тому я сьогодні приєднався до вас тут», - розповів про причини підтримки меморандуму Девід Маркіорі. Натомість координатори ПНАК оголосили про наміри підписати меморандум також із представниками кооперативного руху Канади.

Підтримку ініціативі, започаткованій у Хмельницьку, висловив волонтер Корпусу Миру США Марек Томашевскі, присутній на конференції. За кооперацію в регіоні висловилися й голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний.