друкувати


Три чверті аграрної авіації залишилося з радянських часів

1 березня 2019, 15:30

Станом на 5 лютого 2019 р. в Україні зареєстровано 67 літаків, які використовуються в авіаційному внесенні агрохімії. З них 50 машин — ще радянських часів. Про це під час семінару «Новітні технології в агровиробницві: безпілотними і система захисту рослин» повідомив засновник компанії «Megadrone» та «Gps-tracker.com.ua» Валерій Євтушенко, передає Kurkul.com.

Нагадаємо, 

Він додав, що минулого року відбулося 3 авіакатастрофи під час проведення польових робіт. У всіх трьох випадках пілот загинув.

Неподалік села Миколаївка Роменського району Сумської області 13 липня 2018 р. розбився одномісний літак. За попередніми даними він проводив обробку полів кукурудзи. Пілот загинув.

Поблизу села Заруддя Роменського району Сумської області 15 липня розбився легкомоторний літак «X-32 Бекас», пілот загинув. Аварія сталася під час обприскування отрутохімікатами сільгоспугідь.

У Бобровицькому районі Чернігівської області 13 липня вертоліт Мі-2, який проводив обробку полів гвинтом зачепив лінію електропередач. Без електроенергії залишилося 5 сіл. Пілот, житель Кіровоградської області, який керував вертольотом, не мав жодних документів на право керування засобом. Він загинув.