друкувати


Нардепи написали звернення до Мінфіну щодо ситуації на українському ринку сої — документ

28 лютого 2019, 16:00

Нардепи підготували та вже направили звернення на Міністра фінансів України Оксани Макарової щодо ситуації на українському ринку сої. Про це у Facebook повідомляє заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували законопроект №10027-1 (Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур). Автори законопроекту №10027-1: Іван Мірошніченко, Леонід Козаченко, Сергій Лабазюк, Вадим Івченко.

Бакуменко зазначив, що народні депутати України вкрай занепокоєні ситуацією, яка склалась на українському ринку сої. Адже це негативно впливає не лише на обсяги експорту цієї культури, а й на посівні площі, оскільки рішення щодо посіву аграрії ухвалюють саме зараз.

У зверненні нардепи просять  Міністра фінансів України особисто втрутитись в ситуацію з метою невідкладного вирішення порушеного питання, а саме: