друкувати


Уряд розширив напрями підтримки фермерських господарств

28 лютого 2019, 07:30

В Україні розширили напрями підтримка фермерських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року № 126 «Про внесення зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, передає Мінагрополітики.

Нагадаємо, за 8 місяців 2018 року АПК отримав менш ніж 10% закладених дотацій, а на 28 жовтня сума зросла до 15,8%. З якими складнощами стикалися агровиробники під час отримання дотацій – читайте у #GoЗаАгроДотаціями. 

Уряд доповнив діючий Порядок новими напрямами та удосконалив механізми державної підтримки фермерів і сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (далі – кооперативи).

Для фермерів:

Одночасно визначено, що членам/голові сімейного фермерського господарства, як застрахованим особам, надаватиметься допомога шляхом доплати до єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за окремим порядком встановленим Урядом.

Для кооперативів:

Також уточнено процедуру, періодичність отримання фінансової підтримки через уповноважені банки та функції регіональних комісій з надання фінансової підтримки кооперативам.

 

 

https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-vnerzhavnomu-byudzheti-dlya-nadannya-finansovoyi-pidtrimki-rozvitku-fermerskih-gospodarstv