друкувати


Уряд закликали дозволити фермерам отримувати дотації за утримання корів

26 лютого 2019, 18:00

Голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар закликала Кабмін внести зміни до Постанови, які б дозволили не лише юридичним особам, а й невеликим господарствам і сімейним фермам, що переважно зареєстровані як ФОПи, отримувати дотації за утримання корів. Про це повідомляє прес-служба АТУ.

Нагадаємо, тваринники вимагають від уряду скасувати податки для виробників свинини.

Паламар переконана, що такі зміни здатні вже за короткий час дати відчутний позитивний ефект та мають низку далекосяжних перспектив. Навіть незначна сума дотацій за кожну корову зможе радикально змінити ситуацію – фермери не вирізатимуть корів, у них буде той гарантований державою мінімум, що дозволить отримувати хоча би невеликі прибутки.

Така дотація допоможе також регулювати епізоотичну ситуацію в галузі. Селянам стане вигідно реєструвати корів, таким чином можна буде системно контролювати всі ключові моменти, запобігти поширенню захворювань, відстежувати реалізацію і оперативно реагувати на загрози, з якими стикаються сьогодні українські тваринники, — зазначила Паламар.

Коли утримання корів стане вигідною справою для сімейних господарств – люди будуть зацікавлені працювати у рідному селі, розбудовувати своє господарство, розвиватися і виходити на якісно новий рівень. У дальшій перспективі це допоможе сформувати потужний клас успішних українських фермерів, які стануть одним із основних драйверів нашої економіки.