друкувати


Гройсман сподівається на позитивні висновки місії МВФ за підсумками роботи в Києві — прес-служба

15 травня 2016, 16:02

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман очікує, що місія ключового кредитора країни Міжнародного валютного фонду, що працює в Києві з 10 травня, зробить позитивні висновки про роботу нового уряду і проведених ним економічні реформи. Про це повідомляє прес-служба уряду.

 «Співрозмовники обмінялися думками про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом. Володимир Гройсман висловив надію на успішні підсумки переговорів з місією МВФ, яка в ці дні перебуває в Києві», — відзначили в прес-службі.

МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом $17,5 млрд. Строком на 4 роки в березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі $5 млрд. Україна отримала 13 березня, другий — на $1,7 млрд. — 4 серпня 2015 року.

В даний час йде другий перегляд програми співпраці. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Результатом перегляду повинен стати схвалений меморандум між українською владою і Радою директорів МВФ.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк відзначав, що Україна критично важливо відновити співпрацю з МВФ, оскільки це дає імпульс програмі реформ і відкриває для країни додаткові фінансові можливості від інших кредиторів.

Зокрема, Данилюк підкреслював, що продовження співпраці України з ключовим кредитором країни — Міжнародним валютним фондом, місія якого в даний момент працює в Києві, відкриє для нашої країни можливість отримати додатково близько $5 млрд. Від інших зовнішніх кредиторів.