друкувати


На Черкащині відкрили завод з переробки зернових вартістю 100 млн грн

23 лютого 2019, 10:00

ТОВ «Мовер Міл» (с. Криві Коліна, Черкаська обл.) 21 лютого 2019 р запустило завод з переробки зернових культур. Про це повідомляє прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств України під урожай 2019 року очікується в межах 27,7 млн га або на рівні 2018 року. 

Виробничі потужності підприємства досягають 350 т борошна на добу. Тут випускають манку, висівки, а також борошно трьох сортів (ТМ «Перший млин»).

Інвестиції в створення заводу склали близько 100 млн грн.

«Зараз ми активно вивчаємо ринки збуту висівок, борошна, манки, розробляємо партнерські відносини. Реалізуємо ж продукцію, в основному, по Україні, в той же час є вже перші контракти з європейськими партнерами », – розповів засновник заводу Володимир Мовчан.

Заступник міністра аграрної політики і продовольства України Віктор Шеремета зазначив, що сьогодні це підприємство – одне з найбільших потенційних експортерів борошна в державі.

За його словами, приємно те, що сучасне обладнання, як ось на «Мовер Міл», дозволяє виробляти продукцію з меншими витратами і при цьому має всі перспективи бути конкурентним на світовому ринку.

Тут все – автоматизовано. Важливо, що в порівнянні з іншими заводами, ще старого зразка, ми майже вдвічі менше використовуємо електроенергію на 1 т переробки пшениці. Інша перевага - людський ресурс, адже певний час виробництво може функціонувати при мінімальній кількості залучених фахівців. А ще важливий показник - вихід готової продукції, тому що сьогодні, маючи якісну сировину, можемо отримувати до 80% борошна першого сорту, – розповів директор заводу Олег Притула.