друкувати


У 2018 році Україна пройшла 11 міжнародних аудитів у сфері безпечності продуктів

22 лютого 2019, 15:40

У 2018 році було організовано та проведено 11 закордонних інспекційних місій в Україні з метою оцінки національної системи державного контролю безпечності харчових продуктів. Про це повідомив перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук під час презентації публічного звіту за результатами роботи відомства у 2018 році, інформує прес-служба відомства.

Нагадаємо, що у Держпродспоживслужбі розповіли про стан карантинних режимів на початку 2019 року.

«Упродовж минулого року в нашій державі працювали інспектори Європейського Союзу, Ізраїлю, Туреччини, Китаю, Японії, Сінгапуру, Саудівської Аравії, США, Південної Кореї тощо. Всі 11 аудитів компетентних органів зазначених країн мали позитивні результати», – зазначив Андрій Жук.

За його словами, на 2019 рік уже заплановано шість місій з оцінки системи державного контролю безпечності харчових продуктів та перевірки на відповідність імпортним вимогам українських підприємств-експортерів, зокрема з Канади, Мексики, Ізраїлю та ЄС.

Він зауважив, що з початку року уже відбулася місія ЄС, а зараз в Україні завершують роботу канадські інспектори.

Загалом ми очікуємо, що кількість таких аудитів буде значно більшою, оскільки ми надали пропозиції щодо зацікавленості українського бізнесу в експорті вітчизняної продукції за 48 товарними позиціями до компетентних органів країн-партнерів. Тому в разі отримання відповідей від наших міжнародних колег про готовність прибути в Україну, ця цифра може бути кардинально змінена. Служба готова ці аудити прийняти", – підсумував Андрій Жук.