друкувати


В Україні зросла кількість сертифікованих лісів, – Держлісагентство

22 лютого 2019, 13:48

В Україні збільшилася кількість лісів, сертифіковних за міжнародними стандартами: станом на лютий цього року сертифіковано 4,23 млн га лісів, що становить 41% лісових ділянок країни. Про це повідомив заступник голови Держлісагентство Володимир Бондар у Києві під час презентації публічного звіту, передає УНН.

Нагадаємо, що Державне агентство лісових ресурсів (Держлісагентство) України планує в березні запустити пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків. 

«В Україні збільшилась кількість лісів, які є сертифікованими за міжнародними стандартами. А це означає, що в Україні ведеться не виснажливе для природи і збалансоване лісове господарство відповідно до міжнародних вимог щодо управління та лісокористуванням на засадах сталого розвитку. За даними неурядової некомерційної організації «Лісова опікунська рада» (FSC), в Україні станом на лютий 2019 року сертифіковано 4,23 млн га лісів, а це 41% лісових ділянок країни», – зазначив Бондар.

За даними міжнародної некомерційної неурядової організації «Лісова опікунська рада», у січні 2019 року було сертифіковано 4,08 млн га українських лісів.

Бондар також наголосив, що у 2018 році Міжнародний акредитаційний сервіс перевірки діяльності аудиторських компаній, що надають сертифікати FSC, так і не виявив недоліків в роботі «Лісової опікунська рада» під час сертифікації українських лісів.

Вони (Міжнародний акредитаційний сервіс, – ред.) не виявили жодних розбіжностей чи жодних непрофесійних підходів, а це дає змогу говорити про те, що українські ліси сертифіковані й відповідають міжнародним вимогам", – сказав він.