друкувати


Уряд розширив напрями підтримки галузі тваринництва

22 лютого 2019, 12:39

Урядом прийнято постанову від 30 січня 2019 року №110 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 107».  

Читайте до теми: У Держпродспоживслужбі розповіли про стан карантинних режимів на початку 2019 року

Постановою викладено у новій редакції Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури. Про це повідомляє офіційне джерело Мінагрополітики.

Удосконалено та деталізовано механізм надання державної підтримки за напрямами, які фінансувались у попередньому році:

- збільшено розмір дотації за утримання корів з 750 до 900 грн за одну голову (двічі на рік);

- надано можливість скористатись державною підтримкою за вирощування молодняку великої рогатої худоби, у тому числі й закупленого.

Крім цього доповнено новим напрямом державної підтримки, а саме:

- часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна.

Метою постанови є забезпечення спрямування державної підтримки у 2019 році для розвитку галузі тваринництва, стабілізації поголів’я худоби та поліпшення її генетичного потенціалу, стимулювання збільшення обсягів виробництва продукції тваринництва, аквакультури (рибництва), а також залучення інвестицій у створення потужностей із зберігання та переробки с/г продукції, зокрема зерна.