друкувати


«Українська сторона готова збільшувати поставки на ринок Туреччини ряду продукції» — Рутицька

15 травня 2016, 11:06

Це заступник міністра з питань євроінтеграції відзначила, коментуючи перший день Десятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торгівельно-економічного співробітництва. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Туреччина входить в ТОП — 10 країн, з якими Україна має найбільший товарообіг (займає 4-те місце) та посідає 5-те місце по експорту та 4-те — по імпорту. В рамках комісії з питань сільського господарства з турецькими колегами ми  домовились про розвиток всебічної взаємодії у агропромисловому комплексі, розширення співробітництва у тваринництві, рослинництві, у сфері карантину та захисту рослин, розвиток співробітництва у сфері рибного господарства», — відзначила заступник міністра.

Рутицька зазначила, що українська сторона, готова збільшувати поставки на ринок Туреччини зернових, м'ясо-молочної продукції, риби та меду.

«Співпраця з Туреччиною — один з перспективних напрямів роботи, які потребують актуалізації та поглиблення співпраці. За результатами домовленостей в рамках комісії нам є вкрай важливо донести до товаровиробників та експортерів інформацію щодо доступу до ринку сільськогосподарських товарів Туреччини в рамках майбутньої Угоди про вільну торгівлю. Але, в першу чергу, хочу відзначити, що в рамках переговорного процесу позиція України ґрунтується на принципах, які спрямовані на розширення торгівлі та взаємовигідний доступ до ринків сільгосптоварів», — підкреслила вона.

Рутицька візьме участь у підписанні заключного Протоколу Десятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торгівельно-економічного співробітництва.