друкувати


На митниці спростили контрольні процедури

22 лютого 2019, 07:30

На митниці проставлятимуть відмітки у дозволах на імпорт та експорт зразків видів дикої фауни і флори та сертифікатах на пересувні виставки. Про це повідомляє  jurliga.ligazakon.net.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року змінилися правила походження товарів у двосторонній торгівлі між Україною та країнами – членами ЄС.

Повідомляється, що відповідні зміни до постанови Кабміну від 13 грудня 2000 р. №1822 та від 25 липня 2007 роки №953 затверджені на засіданні Кабміну 20 лютого. Зміни прийнято для реалізації положень Закону №2530 про введення механізму «єдиного вікна».

Зокрема, з постанови № 1822 виключили позицію щодпо здійснення екологічного контролю Держекоінспекцією і надали органам доходів та зборів повноваження з проставляння відміток у дозволах на імпорт та експорт об'єктів регулювання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, які перебувають під загрозою зникнення.

У постанові №953 виключили пункт про передачу відомостей про видані дозволи і сертифікати до Держмитслужби в порядку, встановленому Мінприроди за погодженням із Держрибагентством і Держмитслужбою, оскільки цей процес вже врегульовано в Законі №2530 (дозволи або сертифікати, що видаються уповноваженими органами відповідно до Конвенцієювносяться такими органами в портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» у формі електронних документів, завірених електронним цифровим підписом, у день видачі таких документів).