друкувати


Агросектор – у трійці найперспективніших для залучення інвестицій, – МЕРТ

21 лютого 2019, 08:31

Агросектор – у трійці найперспективніших для залучення іноземних інвестицій. Про це в інтерв’ю «Сегодня» розповів перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Нагадаємо, що попри вибори, західні бізнеси в Україні налаштовані оптимістично й готові нарощувати інвестиції. 

З точки зору залучення інвестицій Максим Нефьодов називає найперспективніші галузі:

Перший – це аграрний сектор. Тут він є великим гравцем та займає 10-12% світового ринку з різних культур, маючи потенціал для збільшення.

Другий напрям розвитку – Україна як промисловий майданчик Європи. Тут абсолютно проста інвестиційна стратегія. Навіщо Європі виробляти щось в Індонезії, коли вона може виробляти це біля своїх кордонів? Від України до будь-якої країни Європи – один день шляху вантажівки. Плюс Угода про асоціацію, бізнес-клімат, який щороку поліпшується, освічене працьовите населення.

Третій напрямок – це IT. Україна вже лідирує у Східній Європі за кількістю інженерів, забезпечуючи досить високу якість життя представникам цієї професії.

Він також зазначив, що останнім часом особливо часто згадують поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business.

Це одна з найвідоміших оцінок бізнес-клімату. Рейтинг складає Світовий банк, і на нього насамперед дивляться інвестори, коли вибирають, куди заводити гроші. Й Україна тут демонструє дуже значний прогрес. За 5 років ми піднялися з 112-го на 71-ше місце. У світі дуже мало подібних прикладів. Україна стала другою в світі за темпами зростання в цьому рейтингу. І це виділяє нас серед інших країн, посилюючи інтерес інвесторів, – коментує експерт,  додавши: – Звісно, 71-м місцем навряд чи варто пишатися. Наше завдання на наступні 5 років – потрапити хоча б до ТОП-30".