друкувати


У березня Держлісагентство запустить пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків

18 лютого 2019, 17:00

Державне агентство лісових ресурсів (Держлісагентство) України планує в березні запустити пілотний проект електронного реєстру лісорубних квитків. Про це заявив генеральний директор лісогосподарського інноваційно-аналітичного центру (ЛІАЦ) Держлісагентства Віктор Мельниченко. Повідомляє interfax.com.ua. 

Нагадаємо, що у 2018 році Державне лісове агентство України сплатило податків та ЄСВ на суму 6,2 млрд грн.

«Це програмне рішення дозволить контролювати лісорубні квитки, видані на використання певного обсягу сировини. Поки це буде пілотний проект, а в подальшому, щоб залучити всіх лісокористувачів незалежно від підпорядкування, потрібно внести відповідні зміни в нормативну базу», – пояснив Мельниченко.

За його даними, ЛІАЦ почав розробку e-реєстру лесорубочних квитків в грудні-2018. Реєстр дозволить контролювати річний обсяг заготовляється деревини. Директор ЛІАЦ нагадав, що восени 2018 року Верховна Рада прийняла закон №5495 про збереження лісів, який обмежує річний обсяг заготівлі до 25 млн куб. м.

За інформацією Мельниченко, реєстр буде також вести облік документів, які були підставою для лісорубного квитка.

Лісорубний квиток – дозвіл на заготівлю деревини, яке містить інформацію про місце і обсязі заготівлі. Даний документ видають обласні управління лісового та мисливського господарства при Держлісагентстві.

Загальна площа лісових ділянок України становить майже 10,4 млн га, лісистість України становить 15,9%. У підпорядкуванні Держлісагентства перебуває 7,6 млн га лісів (73% лісового фонду України).