друкувати


У січні порти України збільшили перевалку зерна – АМПУ

18 лютого 2019, 16:00

За підсумками січня 2019 року  українські порти обробили на 362 тис. т вантажів, що на 3,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомила прес-служба АМПУ.

Нагадаємо, що ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) планує в 2019 році реалізувати проекти днопоглиблення в восьми морських портах і на внутрішніх водних шляхах України, зокрема з використанням власного флоту.

Головні драйвери зростання — вже традиційні — зернові, руда та контейнерні вантажі, відмічають Адміністрації морських портів України (АМПУ).

Найбільшу динаміку в розрізі вантажів порівняно з січнем 2018 року продемонстрували контейнери: +34%. На понад 21% зросли обсяги перевалки зерна та руди (на 665 тис. тонн та на 406 тис. тонн відповідно).

«Найпомітніше збільшили показники обробки вантажів Херсонський порт — на понад 27% та порт Южний — понад 10%. Також зросла перевалка у портах Бердянськ, Чорноморськ, Одеса, Рені», — відмітили в АПМУ.

Також у відомстві повідомили, що з початку року, завдяки сприятливим погодним умовам, по річці Дніпро здійснено 41 суднопрохід. У січні минулого року на Дніпрі діяла льодова кампанія, тому судна не проходили. Загалом обсяг перевезень вантажів по Дніпру склав 61,2 тис. тонн. Майже 90% з них — зернові.