друкувати


Кабмін подасть до парламенту законопроект про ринок землі до 1 березня

14 лютого 2019, 09:00

Кабінет Міністрів планує подати до парламенту законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня. План організації з підготовки документу затвердили сьогодні під час засідання уряду. Про це повідомляє РБК-Україна.

Нагадаємо, Порошенко обіцяє запустити ринок землі після виборів.

Згідно з планом, Кабмін до 1 березня 2019-го повинен внести на розгляд депутатів проект закону про ринок землі. Для цього документ мають підготувати профільні відомства – Мінагрополітики, Мінекономрозвитку, Мінфін та Держгеокадастр.

Раніше, 4 лютого 2019 р., Петро Порошенко продовжив мораторій на продаж земель сільгосппризначення. Обмеження діятиме до 1 січня 2020 року.

Накласти вето на мораторій Президентові пропонували експерти, профільні міністерства та окремі депутати. Міжнародні інвестори вважають, що відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну та агросектор.

Серед того, що слід зробити, – зосередитися на земельній реформі, щоб можна було купувати землю сільгосппризначення. Також слід зосередитися на приватизації сектора держпідприємств, щоб приватний сектор міг зайти і зробити відповідний внесок у цей сектор", – наголосив Йоста Люнгман, постійний представник МВФ в Україні.