друкувати


У СБУ попередили про можливі кібератаки на транспорт, фінанси й енергетику

12 лютого 2019, 13:00

Росія спробує вплинути на українські вибори через кібератаки та провокації в соцмережах, але в Україні блокуватимуть ці спроби, як і сайти, які загрожують національній безпеці. Про це заявив начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук в ефірі телеканалу ICTV.

Нагадаємо, що раніше інтернет-ряди в Україні косив вірус «Петя». Хто від нього постраждав — читайте за посиланням. 

«Вище керівництво Росії зробить усе можливе, щоб використати наші вибори, втрутитися в їхній процес, повпливати на результати виборів і привести до влади вигідних для Росії політиків і політичні сили», – сказав він.

За інформацією Служби безпеки, "основний ухил російські спецслужби робитимуть на гібридну агресію: на кібератаки, атаки на об’єкти критичної інфраструктури, а також другий вектор – інформаційні впливи, фейкові новини та атаки на інформаційний простір України"

Наявна інформація свідчить, що спецслужби Росії готують потужні кібератаки під час виборів та напередодні виборів. Вони можуть проходити не тільки в електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а й атакувати будь-які об’єкти критичної інфраструктури, такі, як транспорт, зв’язок, фінанси й енергетика", – заявив Климчук.

За його словами, усе це може негативно вплинути на результат виборів, але Україна вже готова до таких атак.