друкувати


Міжвідомча комісія із захисту бізнесу припинила роботу в Україні

11 лютого 2019, 11:00

Міжвідомча комісія з питань забезпечення дотримання правоохоронними органами прав і законних інтересів осіб припинила своє існування з причини законодавчої колізії. Про це повідомив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, передає Інтерфакс.

Нагадаємо,  в лютому 2018 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення про утворення міжвідомчої комісії із захисту бізнесу, яку очолив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. До її складу увійшли представники бізнес-асоціацій – Спілки українських підприємців (СУП), Американської торговельної палати, Європейської бізнес асоціації (ЄБА), представники профспілок, Федерація роботодавців України, а також бізнес-омбудсмен.

«Вимушений вас засмутити, ця комісія стала незаконною після ухвалення закону про національну безпеку. Той закон, який регулював роботу такої комісії, втратив чинність», – сказав Шемета.

За його словами, нині немає законодавчих підстав для роботи такої комісії.

У нас сьогодні відбулася наглядова рада, яка затвердила наш звіт за четвертий квартал, ми обговорювали якраз це питання. І вирішили підготувати спільне звернення ради бізнес-омбудсмена і бізнес-асоціацій, які входять до нашої наглядової ради, щоб уряд зробив кроки щодо відновлення такої комісії. Оскільки бізнес її потребує", – додав він.