друкувати


Україна входить до ТОП-10 світових виробників зерна

10 лютого 2019, 09:22

Україна стабільно входить до десятки найбільших світових виробників зерна і до трійки найпотужніших його світових експортерів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час Всеукраїнського громадського форуму «Відкритий діалог», повідомляє прес-служба Президента.

Нагадаємо, що український аграрний експорт до країн ЄС збільшився на 8,7%.

«Зараз, я на цьому професійно наголошую, є всі можливості аби суттєво збільшити нашу частку на світовому ринку зерна. Я казав, що щорічно кількість населення Землі збільшується на 80-90 млн людей за рік. І всі хочуть їсти.  Ми маємо абсолютно чіткі перспективи нашого руху вперед», – наголосив Петро Порошенко.

Він додав, що минулого року Україна зібрала понад 70 мільйонів тонн зерна, і це наш абсолютний рекорд.

Президент також зазначив, що минулого року Україна з’явилася у десятці найбільших світових постачальників молочної продукції та традиційно посідає перше місце з експорту соняшникової олії. Україна забезпечує більш ніж половину її світового експорту. При цьому глава держави наголосив, що в експорті АПК зростає частка переробленої продукції.

Ми впевнено опановуємо європейський ринок завдяки Угоді про асоціацію та зону вільної торгівлі", – відзначив Петро Порошенко.

Президент акцентував, що прибутковість агропромислового комплексу напряму відображатиметься у реалізації соціальних проектів безпосередньо на селі, зокрема таких, як будівництво амбулаторій та закупівля автомобілів для них.

Прибутковість агропромислового комплексу через механізм децентралізації буде втілюватися у вагомі соціальні проекти на селі. Зараз триває будівництво близько п’ятисот амбулаторій. І для них вже закупили автомобілі. Але це лише частина великого проекту із розвитку сільської медицини", – сказав Президент.