друкувати


Кабмін повернув на доопрацювання проект розвитку «Укрзалізниці»

10 лютого 2019, 08:27

Кабмін повернув на доопрацювання проект розвитку «Укрзалізниці»: у березні уряд має розглянутий доопрацьований варіант. Про це на своїй сторінці у .facebook написав віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

Нагадаємо, що підготовлено план обсягів перевезень вантажів на 2019 рік.

«Компанія, яка генерує 2,6% ВВП країни, виконує в державі важливу економічну функцію та функцію безпеки, повинна мати затверджені акціонером стратегічні цілі. Вони визначать чіткий вектор розвитку «Укрзалізниці» і дадуть розуміння суспільству, яким буде головний залізничний перевізник України через п'ять років», – заявив Кістіон.

Він додав, що разом з колегами з уряду, парламентарями та наглядовою радою «Укрзалізниці» провели обговорення запропонованого незалежними директорами компанії проекту стратегії і визначили сильні та слабкі сторони документа, доручили доопрацювати і вже в березні винести на розгляд акціонера – Кабінету міністрів.

Уряд хоче бачити «Укрзалізницю» потужним перевізником європейського зразка, щоб послугами був задоволений як пересічний українець, так і бізнес, – повідомив Кістіон.