друкувати


Підготовлено план обсягів перевезень вантажів на 2019 рік, – «Укрзалізниця»

7 лютого 2019, 16:14

У 2019 році «Укрзалізниця» перевезе понад 334,2 млн т вантажів, що на 3,7% (на 11,9 млн т) більше, ніж у 2018 році. Про це повідомляє сайт відомства.

Нагадаємо, що Україна може отримати €850 млн від Єврокомісії на покращення залізничної інфраструктури.
 
Також повідомляється, що «Укрзалізниця» підготувала помісячний план обсягів перевезень вантажів на 2019 рік з урахуванням отриманої від ринку інформації.

За формування прогнозу обсягів перевезень вантажів на поточний рік враховувалися такі фактори: прогноз економічного і соціального розвитку України на 2019-2021 роки, історичні тренди зміни обсягів перевезень, сезонність перевезень основних видів вантажів тощо.

Цей план буде направлений галузевим асоціаціям, органам влади і найбільшим вантажовідправникам для вивчення і пропозицій", – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що надані учасниками ринку й асоціаціями прогнози в цілому становлять 23% від загальних прогнозованих обсягів перевезення.

Наступним етапом спробуємо деталізувати його до рівня станцій, як ми це робили в листопаді-грудні 2018 року за плануванні перевезень зернових, що дало свій позитивний ефект у вигляді збільшення обсягів перевезень", – наголосив директор з економіки і фінансів «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев.

В майбутньому компанія прагне планувати обсяги можливих перевезень, з урахуванням потреби в них учасників ринку в середньостроковій перспективі до трьох років. Це дасть можливість бізнесу розуміти реалістичність своїх виробничих планів і збільшити обсяги перевезень на наявних потужностях, зокрема шляхом маршрутизації і максимальною зворотною навантаження, зменшити непродуктивні витрати й оптимізувати малодіяльних інфраструктуру.

Протягом IV кварталу 2018 року «Укрзалізниця», продовжуючи розпочату реформу планування, надсилала запити в галузеві союзи, асоціації, спілки та окремим вантажовідправникам, які становлять понад 60-70% в загальному обсязі відправлень вантажів залізничним транспортом, про надання інформації щодо обсягів перевезень на 2019 рік, однак повної інформації ми не отримали. І хоча розуміння проблематики з боку бізнесу покращилося, сподіваємося в наступному році отримати 93% замість 23%", — зазначив Рязанцев.