друкувати


ДПЗКУ збільшила перевезення зерна Дніпром

7 лютого 2019, 07:30

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) використовує транспортування зерна внутрішніми територіальними водами Дніпра. Зокрема для експорту до Північної Африки ДПЗКУ здійснила закупівлю фуражного ячменю на річкових терміналах Херсонської та Запорізької області. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «ДПЗКУ».

Нагадаємо, що ДПЗКУ профінансувала сільгоспвиробників на 350 млн грн.

«Основна партія продукції була завантажена на морське судно на філії ДПЗКУ «Миколаївський портовий елеватор». Після завантаження судно здійснило перехід на зовнішній рейд Миколаївського морського порту (Банка Трутаєва) для дозавантаження ячменю, перевезеного з  річкових терміналів», – йдеться в повідомленні.

Корпорація має у своєму складі два власних річкових термінали (Голопристанський та Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження збіжжя на водний транспорт. Перевезення зернових вантажів річкою з подальшим рейдовим перевантаженням на морські судна з боку одного з найбільших українських експортерів збіжжя, яким є ДПЗКУ, це альтернатива доставки вантажу в порт залізницею або автотранспортом та сприяє зниженню напруги в сфері зернової логістики.