друкувати


Морська галузь втратила 10 млрд грн через російську агресію, – Омелян

4 лютого 2019, 14:00

За часи воєнної агресії Росії проти України морська галузь в Україні зазнала збитків на 10 млрд гривень, якщо брати сукупно й державні підприємства, й «Адміністрацію морських портів України», і вплив на регіон. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, що у 2019 році ДП «Адміністрація морських портів України» інвестувати 1,22 млрд гривень для закупівлі і ремонту суден власного флоту.

«Це – величезна сума, цифра наближається до позначки 10 млрд гривень, якщо брати сукупно і державні підприємства, й Адміністрацію морських портів України, і вплив на регіон. Ми завжди до цього серйозно ставилися, починаючи з будівництва Керченського мосту. Попереджали, що це буде політичний інструмент Путіна закрити Керченську протоку та, відповідно, акваторію Азовського моря», – заявив Омелян.

Після фактичної кризи в Керченській протоці, українська сторона максимально проводила роз'яснювальну роботу з державами-членами антиросійської коаліції.

Це мало добрий ефект, тому що не всі одразу добре розуміли природу цього конфлікту та які наслідки очікуються. Але після того, як члени ЄС зрозуміли суть питання — що після Азовського моря наступними будуть Чорне та Балтійське моря, реакція була абсолютно іншою", – заявив Омелян.

Також міністр зазначив про підготовку «Азовського пакету» санкцій.