друкувати


Набув чинності законопроект про фітосанітарні норми: аналіз

2 лютого 2019, 07:30

AgroPolit.com запускає проект «Аграрні законопроекти під мікроскопом». Першим під пильне око наших журналістів потрапив Закон Україн №2501-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур», який починає діяти вже завтра. З детальним аналізом закону можна ознайомитися у матеріалі «10 новел Закону України №2501-VIII — про фітосанітарні процедури».

Більше про основні законодавчі ініціативи для агросектору ви можете подивитися у спеціальному розділі — Законодавство на сайті AgroPolit.com.

Основна новація закону — уповноваження приватних лабораторій, зокрема на огляд, під час якого здійснюється відбір зразків та фітосанітарна експертиза (аналізи).

Як це має працювати: звернення до лабораторії з одночасним повідомленням про це ДПСС, здійснення огляду працівниками фітосанітарної лабораторії, під час якого відбираються проби, проведення фітосанітарної експертизи та отримання висновку. На підставі висновку видається сертифікат. Функція арбітражної фітосанітарної експертизи залишається виключно за державою.

Детальніше дивіться в інфографіці.