друкувати


Уряд виділив 850 млн грн дотацій на будівництво елеваторів

31 січня 2019, 11:30

Кабінет Міністрів спрямує 850 млн грн державної підтримки на часткове відшкодування вартості об’єктів зі зберігання та переробки зерна в 2019 році. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в середу, 30 січня, передає Іnterfax.

Нагадаємо, Alebor Group і Астарта стали найбільшими інвесторами в будівництво лінійних елеваторів у 2018 році.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на підтримку галузі тваринництва, доповнено новим напрямом фінансування – відшкодуванням сільгосптоваровиробникам вартості будівництва та реконструкції споруд зі зберігання й переробки зерна.

Очікується, що розширення програми тваринництва на зберігання й переробку зерна має забезпечити створення в 2019 році додаткових потужностей з одночасного зберігання на 2 млн тонн, що на 5% збільшить сучасны потужності.

У документі наголошується, що наявні потужності зберігання не здатні забезпечити одночасне зберігання зібраного врожаю, зокрема, в минулому році мало місце в пікові періоди збору сільгоспкультур утворення черг на зерноприймальних підприємствах.

Часткове відшкодування вартості об’єктів із зберігання і переробки зерна надаватиметься на безповоротній основі у розмірі 30% вартості (без урахування ПДВ) за завершені в поточному році етапи будівництва та реконструкції об’єктів.

Крім того, з метою нарощування виробництва яловичини в 2019 році порядок використання коштів за даною програмою доповнено можливістю надання дотації на молодняк, придбаний шляхом переміщення від інших власників (до 1,5 тис. грн на голову).