друкувати


Гройсман: Місцеві вибори 2020 року мають відбутися на базі нового адміністративно-територіального устрою

28 січня 2019, 12:00

Прем’єр Володимир Гройсман назвав чотири ключові досягнення децентралізації за 5 років її впровадження. Про це він написав у себе на сторінці в Фб.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України затвердив план заходів реалізації другого етапу децентралізації.  Минулого року місцева влада заробила на депозитах 2,5 млрд грн. Детальний «Моніторинг запровадження децентралізації в Україні — 2014-2018 роки» за різними напрямками дивіться тут. АgroPolit.com презентував ТОП-10 матеріалів про головні подій в децентралізації за останні 4 роки. Місцеві громади зараз розпоряджаються тільки 12% землі в Україні, рештою 88% землі – чиновники з Києва.

За словами Гройсмана, ключові досягнення децентралізації мають такий вигляд:

Зараз уряд розпочинає новий етап децентралізації, головне завдання якого – завершити формування спроможних громад. Новою територіальною основою України мають стати близько 100 районів та 1600-1800 ОТГ. Місцеві вибори в 2020 році повинні відбутися вже на новій територіальній основі. До того ж, щоб досягнення реформи були незворотніми, децентралізація має бути закріплена в Конституції", — наголосив він.