друкувати


Мінагрополітики, Мінфін, Мін’юст і Держгеокадастр готують висновки щодо ветування закону про мораторій, – експерт

25 січня 2019, 15:15

Окрім Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), висновки і пропозиції щодо ветування закону про мораторій на землю готуються також іншими міністерствами та відомствами. Про це заявила радниця міністра економічного розвитку і торгівлі України Роксолана Підласа, повідомляє «Укрінформ».

Нагадаємо, що МЕРТ запропонувало Президентові ветувати мораторій на продаж землі.

«Прес-реліз, опублікований Мінекономрозвитку, посилається на офіційний документ – висновок Мінекономрозвитку до прийнятого Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до розділу Х Земельного кодексу» (№2666-VIII від 20.12.2018 року). Закон №2666-VIII продовжує дію мораторію на купівлю-продаж та відчуження іншим способом земельних ділянок сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року. Висновок надано на запит Секретаріату Кабінету Міністрів України від 18 січня 2019 року», – повідомила радниця міністра.

Також вона додала:

Адміністрація Президента може звертатися до Кабінету Міністрів за проведенням експертизи закону України, який надійшов на підпис Президентові України, що вони й зробили у випадку з Законом №2666-VIII. Згідно з регламентом Кабінету Міністрів, пропозиції Президенту надаються не пізніше від 7 днів".

Вона провідомила, що Секретаріат КМУ збирає пропозиції центральним органам виконавчої влади, до компетенції яких належать питання, що регулюються таким законом, а також Мін'юсту. Наразі висновки та пропозиції готуються Мінекономрозвитку, Мінагрополітики, Мінфіном, Мін’юстом і Держгеокадастром.