друкувати


Українські фермери висунули вимоги Раді та Кабміну

25 січня 2019, 11:00

Українські фермери та приватні землевласники висунули вимоги Раді й Кабміну. Про це вони заявили на конференції у Дніпрі, пише agronews.ua.

Нагадаємо, що у Верховну Раду України внесено законопроект №9487, який  має сприяти створенню фермерських господарств серед молоді.

Повідомляється, що участь в конференції взяли голова комітету Асоціації фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Слободяник, голови Дніпропетровської і Полтавської Асоціації фермерів і приватних землевласників (АФЗУ) Анатолій Гайворонський і Василь Бурлака.

Під час конференції було одноголосно ухвалено рішення звернутися до Верховної Ради та Кабміну.

З метою зменшення корупційної складової в державі аграрії вимагають включити представників Асоціації до складу комісій з інвентаризації земель, переданих в об'єднані територіальні громади. Крім цього фермери і приватні землевласники України просять забезпечити на законодавчому рівні узгодження з асоціацією договорів оренди землі та терміново ініціювати в Раді прийняття «Антирейдерського» закону для захисту аграріїв", – ідеться в повідомленні .

Також учасники конференції вимагають прийняти закон про передачу фермерських земель постійного користування у власність та ініціювали звернення до Президента про підписання закону про продовження дії мораторію на один рік.