друкувати


Порошенко домовився про активну економічну співпрацю з КНР та Бразилією

24 січня 2019, 16:37

Президент України Петро Порошенко домовився продовжувати розвиток двосторонньої торговельно-економічної та інвестиційної співпраці з КНР та Бразилією. Про це повідомляє depo.ua.

Нагадаємо, що Китайська Народна Республіка зняла заборону на імпорт українських птахопродуктів, введений у 2005-2006 рр. через грип птиці.

Про це сторони домовилися в межах Всеукраїнського форуму в Давосі.

«Цьому має сприяти проведення у 2019 році чергового засідання Українсько-китайської Міжурядової комісії зі співробітництва», – наголосив Порошенко за результатами зустрічі із заступником голови КНР Ван Цішанєм.

Із заступником Голови КНР Ван Цішанєм домовились продовжувати розвиток двосторонньої торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Цьому має сприяти проведення у 2019 році чергового засідання Українсько-китайської Міжурядової комісії зі співробітництва.

Крім того, український лідер зустрівся з президентом Бразилії Жаіром Болсонаро та обговорив перспективи активізації торговельно-економічної співпраці, у першу чергу у військово-технічній, інвестиційній, енергетичній, науково-технічній та інших сферах.