друкувати


Громадам потрібно показувати вірний шлях об'єднання — депутат

12 травня 2016, 10:25

Чиновники не працюють з людьми у напрямку децентралізації, а на місцях громадам не роз'яснюють суть реформ. Про це у своєму блозі написав народний депутат Андрій Вадатурський.

Він повідомив, що громади чують від керівників «солодкі промови» щодо цієї реформи, а також про необхідність докладати максимум зусиль для того, щоб нести її в маси. Але, виходить, що це тільки заяви про наміри, не підкріплені діями. Реформа на словах, на ділі — тихо.

"Як бачимо, не всі готові і до того, щоб прийняти цю владу. Чи то від страху взяти на себе відповідальність, чи то від не усвідомлення самого процесу і користі від нього. В останньому спілкуванні з людьми ще раз переконався, що це дві основні причини", — зазначив нардеп.

"Зі свого боку я висловив повну готовність підключитися до процесу обговорення і прийняття рішень про об'єднання громад, готовий пояснювати, переконувати і допомагати у визначенні найбільш вірного для кожної з громад шляху. Звичайно ж, є люди, які вже сьогодні проявляють ініціативу, але є і такі, яким потрібно допомогти зробити перший крок", — додав Вадатурський.