друкувати


«Укрзалізниця» провела перші аукціони з оренди вагонів

24 січня 2019, 13:00

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» провела перші аукціони з продажу послуг оренди вагонів за здійснення перевезення вантажів. Про це повідомляє сайт системи відкритих електронних торгів Prozorro.Продажі.

Нагадаємо, що частину коштів від підвищення тарифів «Укрзалізниці» слід направити у спецфонд для закупівлі нових локомотивів.

Зазначається, що аукціони проводилися за двома типами найзатребуваніших ринком вагонів-напіввагонів і хопер-зерновозів.

Також повідомляється, що 8 жовтня цього року керівники «Укрзалізниці» та Prozorro.Продажі. підписали договір про реалізацію пілотного проекту з продажу послуг з використання вагонів при здійсненні перевезення вантажів із застосуванням електронної системи Prozorro.Продажі.

Зазначається, що всього на аукціони компанія «Укрзалізниця» планує виставити до 10% парку вантажних вагонів у пілотному проекті.

Надалі за їхніми результатами відсоток рухомого складу зростатиме. Аукціони на оренду вагонів будуть проводитися регулярно, і стартовою ціною буде ціна оренди вагону на добу. На січень заплановані аукціони на 30 число. В аукціонах братиме участь будь-який перевізник, який підпише відповідний договір з «Укрзалізницею», – йдеться у повідомленні.

Для участі в ауціоні можна звернутися до фахівців «Української універсальної біржі», які допоможуть знайти необхідний лот за оренду вагонів і подати заявку на участь в аукціоні.