друкувати


В Україну не пустили заражені цитрусові з Туреччини та Єгипту

22 січня 2019, 13:00

Фахівці Державної  служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) не пустили в Україну заражені середземноморською плодовою мухою цитрусові з Туреччини та Єгипту. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, що у 2019 році виробників харчової продукції органи державного контролю будуть перевіряти без попередження, крім аудиту та інших випадків, передбачених необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю.

Загальна вага вантажу – 22,4 тонни. Згідно з повідомленням, фахівці Держпродспоживслужби виявили та затримали заражену партію цитрусових під час проведення фітосанітарного контролю у відділі митного оформлення митного поста «Східний» у Київській області.

За інформацією відомства, заражений вантаж надійшов з Єгипту. Крім того, додали в прес-службі, заражена плодовою мухою партія мандаринів вагою 17,3 тонни була виявлена та затримана в морському торговельному порту «Чорноморськ» в Одеській області. У Держпродспоживслужбі зазначили, що ця партія надійшла з Туреччини.

З метою недопущення подібних випадків відомство направило до Туреччини та Єгипту ноти про невідповідність вантажів фітосанітарним вимогам України.