друкувати


Аграріям пообіцяли: вільний ринок землі тільки фермерам і дотацію на 1 корову в 5 тис. грн — заява

21 січня 2019, 13:45

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко обіцяє підтримку дрібним аграріям і землю для українців-фермерів. Про це він заявив на з’їзді партії, який відбувається сьогодні у Києві. Про це повідомляє кореспондент AgroPolit.com із місця подій.

Більше про аграрну частину передвиборчої програми Олега Ляшка читайте у матеріалі «Кандидати у Президенти на 2019 рік і аналіз їхніх програм для агросектору». Приклад аналізу конкретного  кандидата дивіться нижче у частині інфографіки. 

Нагадаємо, що в рамках проекту AgroPolitДетектор видання запустило серію матеріалів, присвячених президентським виборам. Перший — анкета-опитування на тему «Мій президент: якою ви бачите аграрну програму гаранта країни-2019?»Коаліційна безпорадність Кабміну, Ради та Президента – угода в частині АПК виконана лише на 30%.

«Моя програма —  подолання бідності. Ключ один — відновлення економіки… План  Ляшка —  купуй українське. Плати українцям. Поважай українців…", — заявив він на початку виступу.  

Олег Ляшко озвучив свої плани для розвитку агросектору на 5 років. Вни містять три ключові питання. 

Перше — ринок землі.

Земля — це все… Я не дам продати українську землю, я зроблю все, щоб на ній заробляли  селяни та щоб вона годувала всю націю і щонайменше півсвіту. Вона має належати  українському народу», — говорить Олег Ляшко.

Друге — підтримка фермерів.

Наприкінці року ми ініціювали зміни  в Конституцію, щоб  фермерство  стало основою  аграрного  устрою України. І ми це зробимо. Земля належатиме українським селянам, а не спекулянтам.  Наше завдання: виростити  клас фермерів, щоб вони та їхні діти працювали на ній і щоб їхні паї завжди їх годували», — уточнив політик.

Третє — підтримка агровиробника. «Кредити, дотації на корову (мінімум 5 тис. грн на одну голову для людей, які тримають їх). Фермери, які відновлюють тваринництво і будують товаропереробку, матимуть доступні кредити, ЗЗР, хімдобрива, техніку. Я також влаштую, щоб українські селяни отримали  українські хімдобрива, а не були залежними від імпорту», — підсумував він.

 

Ключові серед загально-політичних планів у Ляшка-президента: