друкувати


Агросектор може отримати $200 млн від Світового банку

21 січня 2019, 07:30

У рамках програми «Платимо за результат» для сільськогосподарської сфери аграрний сектор України має шанс отримати $200 млн від Світового банку. Про це йшлося під час зустрічі представників Мінагрополітики України та Світового банку напередодні відкриття в Берліні найбільшої сільськогосподарської виставки «Green Week 2019», повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, що Світовий банк за фінансової підтримки ЄС запустив пілотний проект супутникового моніторингу використання сільськогосподарських земель.

Мова про кредит, який буде надано безпосередньо Мінфіну. Розподілений він буде на основні сфери сільського господарства: земельні відносини, продовольча безпека, лісове господарство.

Перше, авансове фінансування, за прогнозами Світового банку, очікується вже в липні цього року. Поки обговорюється сума в 20% від загального фонду проекту, але ситуація може бути скоректована після засідання Ради директорів Світового банку, яке відбудеться вже у лютому.

Вся програма розрахована на три роки. Для України це буде перша подібна програма в рамках співпраці з Світовим банком. Сама ж структура має подібний досвід в інших країнах: у середньому вісім країн щорічно беруть участь в подібних програмах.