друкувати


Проаналізовано програми ключових претендентів на пост Президента в частині розвитку агросектору: ринок землі та держпідтримка

21 січня 2019, 08:06

AgroPolit.com промоніторив публічні висловлювання ключових претендентів та їхні програми (хтось із них подав заявку до ЦВК, а хтось — ще ні) на пост глави держави в частині агросектору і подає їхнє бачення. Детальний аналіз і його результати  міститься у матеріалі та інфографіці до нього тут

Нагадаємо, що в рамках проекту AgroPolitДетектор видання запустило серію матеріалів, присвячених президентським виборам. Перший — анкета-опитування на тему «Мій президент: якою ви бачите аграрну програму гаранта країни-2019?».  Аналіз виконання БПП, Народним фронтом, «Батьківщиною», «Радикальною партією» та «Самопоміччю» аграрної частини своїх програм читати тут. Про результати освоєння коаліційної угоди ідеться у матеріалі - Коаліційна безпорадність Кабміну, Ради та Президента – угода в частині АПК виконана лише на 30%.

Кількість кандидатів у президенти, які реєструє Центральна виборча комісія (ЦИК), зростає, нагадує AgroPolit.com. Наразі ЦВК дала добро 10-ти особам. 

AgroPolit.com проаналізував кількох політиків  —  Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, Андрій Садовий, Святослав Вакарчук, Юрій Бойко та Юрій Крутько (нинішній голова АПУ). Хтось із них  уже заявив публічно про свої наміри балотуватися у Президенти, а хтось – непублічно (втім, вірогідність такого походу висока).

Ми вивчили, як ці політики ставляться до теми відкриття ринку землі (за чи проти) та держпідтримки агросектору (потрібна чи ні, кого підтримувати — великих, малих, середніх, нікого, всіх тощо). Адже наразі це два ключові питання, які стануть основними  викликами. Оскільки Президент має право законодавчої  ініціативи і може підписувати або ні проголосовані Радою законопроекти та зміни до них, то від нього у великій мірі залежатиме майбутнє обличчя агросектору, яке визначатиметься вже згаданими двома моментами", — пише AgroPolit.com.