«Укрзалізниця» перенесла підвищення тарифів на вантажоперевезення на місяць
«Укрзалізниця» перенесла підвищення тарифів на вантажоперевезення на місяць

«Укрзалізниця» перенесла з лютого на березень 2019 року підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення на 16,6%. Про це повідомив директор з економіки та фінансів «Укрзалізниці» Андрій Рязанцев, повідомляє «ГМК-Центр».

Нагадаємо, що у лютому 2019 року «Укрзалізниця» представить стратегію свого розвитку

«Нам не дали впровадити підвищення тарифів вчасно. Тепер ми плануємо перенести підвищення на 1 березня. Впровадження проекту застопорилося на державному рівні», — уточнив Рязанцев під час презентації дослідження« Чи є майбутнє у залізничного транспорту».

Він додав, що проект підвищення тарифів внесений на розгляд до Міністерства інфраструктури України. І тепер все залежить від державної влади: тільки вони можуть прискорити процес.

Фінансовий план «Укрзалізниці» на 2019 рік передбачає індексацію тарифів на вантажні перевезення на індекс цін товаровиробників.

Ми хотіли впровадити прогресивну систему, щоб нам не довелося вибивати щороку зміни тарифів. Державні та приватні представники галузі могли б регулювати їх самостійно», — пояснив Рязанцев.

Фінплан УЗ на 2019 рік передбачає підвищення тарифів в чотири етапи: з 1 лютого — на 16,6% (індексація за підсумками 2018 роки), з 1 квітня — на 2,5%, з 1 липня — на 2,5%, з 1 жовтня — ще на 2,5%.

Фактично мова про підвищення тарифів на 25,5% до кінця року. В середньому за рік тарифи на з/д перевезення зростуть на 19,6%, у порівнянні з показником 2018 року.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 січня 2019
У 2018 році «Укрзалізниця» відремонтувала найбільше колій за останні 5 років
Торік «Укрзалізниця» відремонтувала майже 2 тисячі км колій – найбільше за останні 5 років. Про це сказав голова правління АТ...
22 січня 2019
«Укрзалізниця» заявила про зміну індексації тарифів на вантажоперевезення у 2019 році
ПАТ «Укрзалізниця» пропонує ринку прозору, об’єктивну та обґрунтовану індексацію тарифів на перевезення вантажів у межах України...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...