друкувати


Депутати провалили голосування за законопроект про харчову безпеку

18 січня 2019, 08:21

Парламент провалив один із аграрних євроінтеграційних законопроектів – №4611 «Про вимоги до предметів та матеріалів, що контактують із харчовими продуктами». Про це повідомляє  кореспондент AgroPolit.com із Ради. У залі було лише 165 голосів, тоді як щонайменше потрібно 226.

Нагадаємо, що документ зближує європейське та українське законодавство у сфері безпечності харчових продуктів і входить до пакета євроінтеграційних законів. Більше про аграрні законопроекти читайте у розділі Законодавство на AgroPolit.com. 

Він запроваджує правові та організаційні засади обігу предметів і матеріалів, призначених для безпосереднього або опосередкованого контакту з харчовими продуктами.

Його головні новації:

Водночас положення відхиленого законопроекту не стосуються предметів і матеріалів, котрі постачаються як антикваріат; захисних матеріалів або оболонок, зокрема матеріалів, які покривають сирну кірку, м’ясні напівфабрикати або фрукти, які є частиною харчового продукту і можуть споживатися разом із ним; стаціонарного обладнання для централізованого або нецентралізованого водопостачання; нехарчової продукції.