друкувати


На Дніпропетровщині будують найбільший в Україні холодильний комплекс для зберігання яблук

17 січня 2019, 11:23

На Дніпропетровщині  українська компанія «Сади Дніпра» почала будівництво холодильного комплексу для яблук площею 20 тис. кв. м і місткістю понад 19 тис. т. У листопаді вже були введені в експлуатацію перші 10 камер сховища. Про це повідомляє Рropertytimes.

Читайте до теми: Високий урожай фруктів і олійних допоміг стримати інфляцію, – НБУ

Холодильний комплекс повинен стати найсучаснішим і найбільшим в Україні. Завдяки інноваційним технологіям будуть контролюватися всі біохімічні процеси у яблуці, а його свіжість зберігатиметься цілий рік. Сховище має регульоване газове середовище, що дає можливість контролювати температуру й вологість камери, регулювати вміст кисню та вуглецю, а також абсорбувати етилен.

Крім того, управління комплексом можна здійснювати за допомогою звичайного смартфона з будь-якої точки світу. У будівництві вперше було застосовано технологію суцільної герметизації стиків сендвіч-панелей голландської фірми RibbStyle, щоби забезпечити герметичність холодильних камер.

Очікується, що запуск сховища на повну потужність істотно розширить потенціал української продукції на закордонних ринках. Як зауважує генеральний менеджер компанії «Сади Дніпра» Олександр Пахно, даний проект повинен довести, що Україна може постачати яблука високої якості до будь-якої точки світу.

Завершення будівництва всього холодильного комплексу планується в 2020 році.