друкувати


Міністр аграрної політики розповів про завдання на найближчі сто днів — Кутовий

12 травня 2016, 08:16

Ми будемо працювати шляхом реформ «3+5». Вона передбачає три стратегічно важливі напрямки: державна підтримка фермерів, розвиток села та завершення земельної реформи. Наступні п’ять пріоритетів, які витікають з них, це: розвиток ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, державні підприємства, зрошення і безпека харчової продукції. Про це під час інтерв’ю AgroPolit.com повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

За словами міністра, найближчим часом буде презентовано модель розвитку АПК.

«На Раді реформ при Президентові уже представив своє бачення. Якщо концептуально її затвердимо, то будемо рухатися у цьому напрямку. Необхідно визначити, яким чином розвиваємо галузь, кому потрібна державна підтримка, хто без неї існувати не зможе. Ми, як міністерство, будемо підтримувати дрібне підприємництво в Україні різними засобами. Якщо говоримо про великі компанії, холдинги, то їх потрібно підтримувати стабільними правилами гри, створенням умов для нормального функціонування бізнесу», — зауважив очільник відомства.

Щодо презентованої на комітеті ВР Стратегії розвитку АПК до 2020 року то Міністр зазначив, що у Стратегії будуть опрацьовуватися питання земельної реформи, оподаткування та державної підтримки.

Далі — шукаємо спільне бачення разом із парламентськими комітетами, потім — з  Радою. У названих мною трьох блоках визначаємо конкретні дії і вписуємо в законодавчий план. Має бути прийнято не більше 5 законів. Звісно, що будуть підзаконні акти. Все це буде внесено у план роботи до кінця року. Хочемо привести українське законодавствоу відповідність до європейського, але мають бути чіткі пріоритети в рамках цієї стратегії, на яких плануємо зосередитись», — наголосив Кутовий.