друкувати


Верховна Рада має сьогодні розглянути законопроект про мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок та про переробку сміття

15 січня 2019, 13:30

 У сьогоднішній порядок денний роботи Верховної Ради внесено два важливих законопроекти, які стосуються земельного питання та зеленого тарифу.

Депутати мають проголосувати за Проект Закону №6487 про мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок та Проект Закону № 4835-д про стимулювання використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії (доопрацьований проект з поданням Комітету вручено 05.09.2017).

Варто зауважити, що законопроект №6487 передбачає введення заборони на зміну цільового призначення земельних ділянок з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування низки об'єктів та унеможливить їх передачу під забудову житловими та офісними будівлями, спорудами господарського призначення тощо. 

У свою чергу, законопроект №4835-д передбачає розширену відповідальність виробника за долю відходів, утворених з його продукції. Виробнику надається низка опцій, як він може реалізувати свою відповідальність за подальшу долю відходів з його продукції: самостійно, через організацію розширеної відповідальності виробника, через сплату відповідного екологічного податку. Якщо така відповідальність реалізовуватиметься першими двома шляхами, пропонується такі відходи повторно використовувати або ж здійснювати їх матеріальну утилізацію задля найбільш оптимального повернення відходів як ресурсноцінних матеріалів у народне господарство.