друкувати


ДФС створює Департамент трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування

15 січня 2019, 14:28

У Державній фіскальній службі створять Департамент трансфертного ціноутворення (ТЦУ) та міжнародного оподаткування, а також відповідне управління в Офісі великих платників податків ДФС. Такі зміни у структурі вже погоджені Міністерством фінансів.

Читайте до теми: На сайті уряду оприлюднили текст постанови про реорганізацію ДФС

За словами в. о. голови ДФС Олександра Власова, перевірки трансфертного ціноутворенням та контроль за операціями між пов’язаними особами в службі будуть ще більш ефективними та прискіпливими, адже на порядку денному усіх податкових адміністрацій світу стоїть одне з основних питань – недопущення розмивання бази та виведення прибутку з-під оподаткування.

Наш стратегічний план – розширення бази оподаткування, а механізм контролю за трансфертним ціноутворенням – один із дієвих механізмів. Тому Україна націлена на імплементацію правил BEPS, вже розроблено відповідний законопроект і після його ухвалення податковий контроль за трансфертним ціноутворенням буде відповідати вимогам OECD», – зазначив Олександр Власов.

Він додав, що після реорганізації ДФС в окремі податкову та митну служби Департамент ТЦУ стане одним із ключових у податковому напрямку.

До утворення окремого підрозділу контроль за трансфертним ціноутворенням в ДФС здійснювали Департамент аудиту за напрямком контрольно-перевірочної роботи та Департамент податків і зборів з юридичних осіб – за функцією адміністрування. Функціонал нового структурного підрозділу буде охоплювати: від процедур аналізу про здійснені контрольовані операції до проведення попереднього узгодження ціноутворення.