друкувати


У руках іноземних компаній вже 4 млн га українських с/г земель – заява

13 січня 2019, 07:00

Іноземні компанії володіють 4 млн га с/г земель та ще близько 3 млн га планують прибрати до рук. Таку оцінку висловив у блозі екс-нардеп, радник міністра МВС Михайло Апостол.

Нагадаємо, наразі найбільший агрохолдинг України контролює менше 1% всіх сільгоспземель. Як повідомив у ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com голова АМКУ Юрій Терентьєв, 20% усіх заявок на концентрацію — від агробізнесу, а якщо відсіяти з них іноземні — то й усі 50%. Як раніше розповів у ексклюзивному бліц-інтерв’ю AgroPolit.com координатор проекту Land Matrix в Україні та Східній Європі, ГО Екодія Михайло Амосов, загальна площа всіх агрохолдингів у обробітку українських чорноземів сягнула вже 15%, з яких іноземні охоплюють 5% (2,4 млн га с/г земель країни).

 Понад 4 млн га землі вже є власністю іноземних компаній і не є українськими. У черзі на оформлення ще близько 3 мільйонів. Нерозумно вважати, що про це не знають керівники держави і нардепи, чому ж тоді мовчать і нічого не роблять уже майже 30 років? Питання риторичне», — вважає він.