друкувати


Уряд забере в агросектору 50 млрд грн в бюджет – з відшкодування експортного ПДВ

11 січня 2019, 08:34

Відшкодування експортного ПДВ для виробників зернових та олійних культур пропонують скасувати, що зекономить держбюджету в рік близько  50 млрд грн. Така ініціатвиа міститься у листі за підписом в.о.голови О. Власова , в якому подані відповідні зміни до Податкового кодексу України. Даний лист ДФСУ розіслала учасникам агроринку для вивчення і в ньому описано деталі необхідності такого кроку, повідомляє AgroPolit.com, посилаючись на копію наявного  у видання листа.

Нагадаємо, що раніше уже робилася спроба обмежити відшкодування експортного ПДВ для виробників (потенційна сума збитків для сектору оцінювалася в майже 16-18 млрд грн) в АПК – так звані соєво-ріпакові парвки. Історію їх прийняття і відміни (після кількамісяців зволікання  з підписанням відповідного закону Президентом) читайте у матеріалі тут.

Читати до теми: 18 млрд грн на кону, або Чи відправить парламент дрібних виробників сої та ріпаку в глибокий фінансовий нокаут?

Державна фіскальна служба України  пропонує залишити повернення ПДВ лише для експортерів готової продукції (з цих зернових культур – у більшості це переробники сировини). Більше про ініціативу податківців читайте у матеріалі  з копією листа тут.