друкувати


Вагони-зерновози простоюють на коліях, бо елеватори не відвантажують зернові, – «Укрзалізниця»

10 січня 2019, 13:00

З початку 2019 року вантажовідправники значно зменшили обсяги навантаження зернових; у січні середньодобово вантажиться 1441 зерновоз, що на 172 вагони менше від аналогічного періоду минулого року. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, що в наступному році «Укрзалізниця» запустить на південному та східному напрямках 30 локомотивів General Electric. 

Щоб не зірвати перевезення врожаю зернових, «Укрзалізниця» закликає вантажовідправників налагодити оптимальне планування перевезень і забезпечити цілодобову та щоденну вантажну роботу елеваторів.

 За словами представника «Укрзалізниці» Вячеслава Єрьоміна, така неритмічна робота та нераціональне використання рухомого складу вантажовідправниками може призвести до одномоментного збільшення ажіотажного попиту на вагони-зерновози починаючи вже з третьої декади цього місяця.

Саме через такі дії вантажовідправників, які ігнорують роботу на свята та у вихідні, може скластися ситуація, коли Укрзалізниця об’єктивно не матиме достатньо ресурсів для задоволення раптового сплеску замовлень вагонів-зерновозів, що, відповідно, призведе до нарікань на адресу перевізника. Ми наперед відкидаємо подібні звинувачення і закликаємо всіх учасників ринку забезпечити цілодобову та щоденну вантажну роботу", – зазначив він.

Менеджер «Укрзалізниці» зазначає, що зерновози власності УЗ й інших операторів надані підприємствам для навантаження відповідно до раніше погоджених планів.

Вагони нині на станціях в очікуванні навантаження, але при цьому відвантаження зернової продукції на елеваторах не відбувається. Крім того, компанії заздалегідь не надають попередніх заявок на наступні періоди, що унеможливлює оптимальне планування перевезень", – наголосив він.