друкувати


1/3 проінвентаризованих земельних ділянок відсутні у Держземкадастрі

8 січня 2019, 11:25

В Україні третина проінвентаризованих земельних ділянок відсутні в Держземкадастрі. Про це в ексклюзивному інтерв’ю АgroРolit.com «Леонід Корейба: Третина проінвентаризованих земельних ділянок відсутні в Держземкадастрі» розповів голова спілки Центр розвитку земельних правовідносин в Україні Леонід Корейба.

Нагадаємо, що депутати зобов’язали уряд подати до 1 березня 2019 року закон про ринок земель.

«У нас немає свої даних по країні, але, аналізуючи ситуацію за тими громадами, де ми проводили інвентаризацію, внесено 2/3. Взагалі, за даними Держгеокадастру, внесено в ДЗК 75% земель», – заявив він.

І додав, що динаміка постійно позитивна, найбільше реєструється приватна форма власності, далі — державна та комунальна.

До речі, цікава динаміка щодо комунальної формі власності, де міста, у порівнянні з селами та селищами, реєструють у 4 рази більше. Не всі ще розуміють важливість формування ділянок. І що далі від Києва — то більше прогалин у ДЗК", — уточнив Корейба.

Щодо оцінки результатів тестового режиму запущеного порталу для нормативної грошової оцінки земель, він відповів, що загалом оцінює його позитивно.

Це дуже масштабний і потрібний проект. Наразі портал працює в дослідному режимі — думаю, ще довгенько він так працюватиме. Помилок вистачає, але не помиляється лише той, хто нічого не робить. Я сподіваюся, що помилки вичистять так швидко, як тільки зможуть, але дедлайн до Нового року — це занадто швидко й «не по-людськи». Новий рік і Різдво Христове — для держслужбовців теж", — заявив Корейба.