друкувати


У 2018 році відтворено майже 44 тисячі га лісу

8 січня 2019, 09:30

У 2018 році відтворено лісів на площі 43,7 тис. га (створено нових лісів – 1,9 тис. га). Про це повідомляє прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Нагадаємо, що Європейський Союз закликає Україну зняти мораторій на експорт необробленої деревини (ліс-кругляк), а також впровадити адміністративні та інституційні реформи й забезпечити функціонування ефективної і прозорої адміністративної системи. 

Повідомляється,що обсяги відтворення лісів за останні п’ять років склали 251 тис. гектарів, що на 11% більше за площу суцільних зрубів (227 тис. га).

«Відповідно до законодавства, надається два роки, протягом яких необхідно відтворити ліс на місці суцільних зрубів. Такий період обумовлений необхідністю підготовки ґрунту та інших заходів для висаджування лісу або сприянню його природному поновленню. Зазвичай, лісівники проводять відтворення лісу вже на наступний після рубки рік, а інколи, якщо є всі умови, і того ж року. Найбільш сприятливі погодні умови для відтворення лісів – навесні та восени», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що таким чином відтворення лісів у 2018 році відбувалося, у переважній більшості, на місцях суцільних зрубів 2017 року. У 2017-му відбулося значне зменшення площі зрубів від суцільних рубок під час заготівлі деревини. Таке зменшення обумовлено Санітарними правилами в лісах України, якими й було передбачено обмеження застосування суцільних санітарних рубок. У 2017 році площа суцільних зрубів становила 40 тисяч гектарів.