друкувати


Верховна Рада витратила 6 млн грн на фейкове продовження мораторію на продаж землі, - експерт

2 січня 2019, 16:30

Верховна Рада витратила 6 млн грн на фейкову продовження земельного мораторію, яке так і не відбулось. Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник Українського товариства економічних свобод (УТЕС) Мар’ян Заблоцький.

Нагадаємо, парламент продовжив на рік мораторій на продаж землі.

«В середньому, один прийнятий закон обходиться нам як платникам податків в 6 млн грн. І депутати радо потратили ці наші гроші на безглуздий непрацюючий закон (про подовження «земельного мораторію – ред)», - написав Заблоцький.

Також діяч додав, що формально, станом на 2 січня 2019 року, «земельний мораторій» не подовжено, бо парламент отримав декілька постанов про скасування голосування 20 грудня 2018 року про продовження на рік заборони на ринок ріллі.

Ми це зробили щоб показати як вам брешуть політики. Адже мораторій так і не перестав діяти. У Земельному кодексі чітко зазначено, що мораторій безстроковий, тому діятиме поки не буде прийнятий окремий закон про торгівлю землею. Всі народні депутати про це знають! Всі без винятку! Тим не менше, десятки з них зареєстрували законопроекти про фейкове його продовження. І ще більше їх виходили на трибуну і рвали на собі сорочки як необхідно мораторій продовжити», - додав очільник УТЕС.